Rimpparemmistä

Rimpparemmin toiminta  ammattimaisena tanssiteatterina käynnistyi vuonna 1999. Vuoden 2000 alusta ryhmä pääsi teatteri- ja orkesterilain mukaisen valtionosuusjärjestelmän piiriin. Lain piiriin pääseminen mahdollisti pitkäjänteisemmän ja suunnitelmallisemman toiminnan ammattitanssiteatterina. Rimpparemmi on ollut osa Pohjoisen Tanssin Aluekeskusta vuodesta 2005.

 

Kansantanssiyhtye Rimpparemmi perustettiin Tervolassa 1974. Taustayhteisönä oli tuolloin Tervolan Nuorisoseura. Ryhmässä aloitti 8 tanssijaa, mutta ryhmä kasvoi pian 16 tanssijan ja 5 muusikon kokoonpanoksi. Rimpparemmi esiintyi paljon sekä kotimaassa että ulkomailla ja se sai palkintoja muun muassa nuorison taidetapahtumissa.

 

Toiminnan kehittyessä ja kasvaessa Rimpparemmi siirtyi Rovaniemelle vuonna 1986. Samana vuonna taustaorganisaatioksi perustettiin Lapin läänin kansantanssiyhtye r.y. ja tavoitteeksi asetettiin toimiminen ammattimaisesti tulevaisuudessa. Tanssikoulutoiminta aloitettiin v. 1989.
Rimpparemmi oli aktiivisesti mukana, kun ammattitanssinopettajakoulutus aloitettiin Oulun konservatoriossa 1991. Samana vuonna Rimpparemmin jäseniä palkattiin ensimmäistä kertaa kesäksi päätoimiseen työhön.

 

Vuoden 2010 huhtikuun alusta taustaorganisaationa toiminut Lapin läänin kansantanssiyhtye r.y muutti virallisesti nimensä muotoon Lapin kansantanssiyhtye Rimpparemmi r.y., vuonna 2018 nimi lyheni vielä muotoon Rimpparemmi ry. Ammattiryhmän nimenä toimii Tanssiteatteri Rimpparemmi.

Kuvaaja: Flatlight Films