Saavutettavuusseloste


Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 22.9.2020. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Tanssiteatteri Rimpparemmi.

 

www.rimpparemmi.fi-sivuston saavutettavuuden tila

www.rimpparemmi.fi-sivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Olemassa olevat puutteet pyritään korjaamaan vuoden 2020 aikana. Paremman saavutettavuuden takaamiseksi suosittelemme tällä hetkellä käyttämään desktop-näkymää mobiilin sijasta.

 

Näitä ominaisuuksia kehitämme

 

Havaittaittavuus

  • Sivulla on yksittäisiä puutteita kontrasteissa (WCAG 1.4.3)

 

Hallittavuus

- Sivujen käyttö pelkällä näppäimistöllä ei ole mahdollista (WCAG 2.1.1)

  • Näkyvä kohdistus puuttuu kokonaan useimmista osista (WCAG 2.4.7)
  • Jotkin sivuotsikot eivät kuvaa sivujen sisältöä (WCAG 2.4.2)

 

Ymmärrettävyys

  • Sivulla on puutteita kieliversioissa ( WCAG 3.1.1, 3.1.2)

 

Toimintavarmuus

- Osassa kohtaa näytönlukijan käyttäjä ei saa riittävästi palautetta (WCAG 4.1.3)

 

Merkittävimmät puutteet ovat liitetiedostojen (pdf, doc. mpeg…)  saavutettavuudessa. Suurin osa sivuston liitetiedostoista on julkaistu ennen 23.9.2018, eivätkä ne kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin kuin ainoastaan keskeisiä asiointiin tarvittavia tiedostoja koskien. (Olemme laatineet suunnitelman ja aikataulun, joiden mukaisesti muutamme keskeiset asiointiin tarvittavat liitetiedostot saavutettaviksi. Lisäksi koulutamme henkilöstöä tuottamaan sisältöä saavutettavasti ja seuraamme sivuston saavutettavuuden tilaa jatkuvasti.)

Jos haluat tiedot saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä rimpparemmi@rimpparemmi.fi.

 

Palaute ja yhteystiedot


Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän sisällä.

Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Jos et saa näitä tietoja verkkopalvelustamme saavutettavassa muodossa, voit tehdä pyynnön alla olevalla palautelomakkeella tai lähettämällä sähköpostin alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Vastaamme pyyntöösi 14 päivän sisällä. Jos pyyntö koskee laajaa sisältöä, voimme jatkaa vastausaikaa enintään kahdella viikolla. Ilmoitamme sinulle, jos vastausaikaa jatketaan. Jos emme toimita tietoja saavutettavassa muodossa, laadimme sinulle siitä kirjallisen perustellun todistuksen.

Sähköposti:rimpparemmi@rimpparemmi.fi

 

Saavutettavuuskantelun ja -selvityspyynnön tekeminen


Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä selvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot

Sinulla on oikeus tehdä saavutettavuuskantelu Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, jos emme noudata digitaalisten palveluiden tarjoamisesta annetussa laissa säädettyjä vaatimuksia ja velvollisuuksia. Ohjeet kantelun tekemiseksi

tietoa saavutettavuudesta sivuillamme