Rimpparemmin syksyn ensi-illan Tiloja / Avaruuksia koreografina Carl Knif

 

Tanssiteatteri Rimpparemmin syksyn uusi tuotanto Tiloja / Avaruuksia saa ensi-iltansa 2.10.2020 kulttuuritalo Wiljamissa.
 
Tiloja / Avaruuksia on Tanssiteatteri Rimpparemmille luotu teos, joka pohjautuu Georges Perecin (1936-1982) samannimiseen teokseen Espéces d`espaces (1974). Koreografina toimii Carl Knif. Tanssiteoksen kimmokkeena toimii Perecin teoksissa toistuvat pohdiskelut tilan ja paikan hahmottumisesta ja sen eri merkityksistä. Tanssiteos on humoristinen ja mielikuvituksellinen tutkielma tilasta kaikissa sen välittömästi ilmenevissä muodoissa.
 
Teos asettuu tarkastelemaan esitystilanteen perinteisiä käytäntöjä ja samalla se kutsuu katsojan leikkiin teatteritilan elementtien ja niistä syntyviin mielleyhtymien kanssa. Teoksessa Perecin tekstien mielivaltaisuus kohtaa poeettisen ja hienovaraisen tanssin. Välillä teksti toimii rytminä ja liikettä määrittävänä elementtinä, välillä ilmaisu saattaa katsojan runollisiin muistojen ja unien maisemiin.
 
Teos on huikea taidonnäyte helsinkiläisen koreografin Carl Knifin työstä. Knif toimii vuonna 2012 perustamansa Carl Knif Companyn taiteellisena johtajana. Oman ryhmän tuotantojen lisäksi Knif on tehnyt yhteistuotantoja ja tilausteoksia useille esittävän taiteen organisaatioille kuten Helsingin kaupungin teatterille ja Svenska Teaternille. Knifin teos Muodonmuutoksia oli huikea yleisömenestys Svenska Teaternissä vuonna 2016. Knifin teoksia on nähty kotimaan lisäksi kymmenessä maassa. Carl Knif palkittiin vuonna 2016 tanssitaiteen valtionpalkinnolla.
 
Rimpparemmin tanssijoiden Helmi Järvensivun ja Atte Herdin lisäksi näyttämöllä nähdään tanssitaiteilija Marjo Selin ja näyttelijä Joni Kuokkanen. Selin on aiemmin vieraillut Rimpparemmissä koreografina ja Kuokkanen on tuttu Rimpparemmin Kertomus seitsemästä hirtetystä esityksen pääroolista viime vuodelta.Tiedote koskien koronaviruksesta johtuvista muutoksista Tanssiteatteri Rimpparemmin toiminnassa

13.3 2020

 

Tanssiteatteri Rimpparemmi peruu esitykset ja kaikki tapahtumat tiloissaan, osoitteessa Lapinkävijäntie 3, 96100 Rovaniemi. Peruutukset tulevat voimaan välittömästi ja kestävät maaliskuun loppuun saakka. Suomen hallituksen ja THL:n suositusten mukaisesti Rimpparemmi haluaa toimia tässä vakavassa tilanteessa vastuullisesti ja noudattaa viranomaisten suositusta. Rimpparemmi pyrkii toimillaan vähentämään viruksen leviämistä. Rimpparemmin tiloissa käy useita mahdollisia riskiryhmään kuuluvia henkilöitä viikoittain.

 

Rimpparemmi kehottaa kaikkia huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään turhaa matkustamista. Rimpparemmi seuraa tilanteen kehittymistä ja tekee jatkotoimenpiteensä sen mukaan. Tilojen käyttäjille tiedotetaan asiasta.

 

Tilanne on todella valitettava ja aiheuttaa myös Rimpparemmille taloudellisia menetyksiä.

 

 

 

 

kuva Antti Kurola, grafiikka Ulla Ollila/ Kuohu Design