Levoton maa - Tanssiteatteri Minimi

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja Minimin tuoreet taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen. Tekijöiden kiinnostuksen kohteena on kuitenkin ollut tarkastella toiseuden hahmottamista yleisemmällä tasolla. Osaamme tulkita tuntematonta tai vierasta vain omasta maailmankuvastamme käsin - samalla muokkaamme todellisuutta itsellemme ymmärrettävään tai ylipäänsä mahdolliseen muotoon. Kuvaajan ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan sekä vieraan kulttuurin kohtaamiseen erottamattomasti liittyvät jako “meihin” ja “heihin” luovat verhon, jonka takaa on vaikea nähdä toinen tai tulla itse nähdyksi.


Teos tarttuu aiheeseensa fyysisyydellä ja luottaa kahden esiintyjän tarkkaan yhteistyöhön. Hienovireisesti yhteen soivat kehot rakentavat kudelman, josta kerros kerrokselta paljastuu henkilökohtaisempia sävyjä.

 

“Saumaton, loppuun asti hiottu yhteistyö luo kiihkeisiinkin kohtauksiin levollisen tunnelman, jossa katsoja kelluu tanssivirran viemänä.” - Teatteri & Tanssi + Sirkus -lehti


“Tuloksena oli energinen ja voimakkaaseen tanssiin perustuva duetto, jossa liike oli keskiössä.” - Demokraatti


TEOSTIEDOT


Koreografia ja tanssi: Riku Lehtopolku, Mikko Makkonen 

Äänisuunnittelu: Eero Auvinen

Valojen konsultaatio: Joonas Tikkanen

Esiintyjät äänininauhalla: Francis Guardia, Ben Rogers 

Musiikki: Jon Balke, Batagraf, Anouar Brahem, Stephan Micus 

Teoksen traileri: https://vimeo.com/319233270